• 3 Koken
  • 1 Koken
  • 2 Koken

Duurzame onkruidbestrijding

Al enige tijd maken wij gebruik van de meest duurzame en ecologische oplossing voor onkruidbeheer. Wij "koken" het onkruid op 99 graden Celsius zodat de celstructuur van de plant kapot gaat en afsterft. Deze techniek moet een aantal maal herhaald worden, waardoor de plant als het ware uitput en zal verdwijnen.

Geen gebruik van chemische middelen

Bij de methode 'koken van onkruid' worden geen chemische middelen gebruikt. Daarnaast is het bewezen effectiever dan het verbranden of afmaaien omdat het onkruid structureel uitgeput wordt. Het plantje verdort en verwaait na enkele dagen.

Milieuvriendelijk en innovatief

Doordat de celstructuur van het onkruid kapot gaat, moet de plant uit de reserves putten om te herstellen. Er zal een regelmatige behandeling plaatsvinden totdat het onkruid verdwijnt.

Waar gebruiken wij onkruidbeheer met heet water

Deze methode is prima toepasbaar op (half)-verhardingen, zoals straten, parkeerterreinen en paden. Veel openbare ruimtes, waaronder winkelcentra, speelpleinen, bedrijfsterreinen en parken houden wij met deze techniek onkruidvrij.

Contact

Informatie over duurzame onkruidbeheer delen wij graag met u. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u snel verder kunnen helpen. Dit kan telefonisch op 0172 507 716 of mail naar  

Ons werk