Oude fruitbomen

Altijd al gedroomd van een oude fruitboom in uw tuin, maar geen zin om 20 jaar te moeten wachten op oogst? Wij bieden u de oplossing! In onze eigen boomgaard hebben wij verschillende oude fruitbomen staan. Klaar om door u ontdekt en meegenomen te worden! Het planten kunnen wij ook voor uw verzorgen.

Uniek in de Randstad: een boomgaard vol fruitbomen in Leimuiderbrug. Wat is er nu mooier dan een grillig gevormde fruitboom van tientallen jaren oud? Ontstaan uit die passie hebben we naast ons bedrijf een eigen boomgaard aangelegd. U bent hier van harte welkom om rond te lopen en alle bomen eens rustig te bekijken. Wij hebben diverse soorten fruitbomen staan: Kers (waaronder Kordia), appel (zoals Goudreinet, Elstar en Jonagold), pruim (o.a. Reine Victoria en Opal) en peer (o.a. Gieser Wildeman (stoof) en Doyenne du Comice (hand). Het lekkerste fruit voortaan vers uit eigen tuin! Klik hier om meer foto's te bekijken van onze fraaie bomen.

header-oude-fruitbomen-appelboom-heel.jpg

Karakteristieke uitstraling van uw tuin

Omdat we zelf een passie hebben voor oude fruitbomen lijkt het een logische keuze om iedereen daarvan op de hoogte te brengen!

Oude fruitbomen geven uw tuin direct een volwassenere uitstraling en de karakteristieke uitstaling geeft sfeer. De bomen geven direct bloesem in de lente, zodat u fruit kunt plukken in het najaar.

De bomen hebben er gemiddeld al zo'n 25 dienstjaren opzitten en zijn direct vruchtdragend!

Wandeling door onze eigen boomgaard

Bij Rob Blom Tuinen kunt u lopend door onze eigen boomgaard aan de Weteringweg in Leimuiderbrug, diverse bomen komen bekijken. Ondertussen kunt u mijmeren over de plek in uw eigen tuin, waar u onder de appelboom in volle bloei in het zonnetje een boekje zit te lezen. We kunnen nauwelijks beschrijven hoe het voelt om te kunnen genieten van de groei en bloei van een oude fruitboom door de seizoenen heen.

Soorten bomen

Verschillende soorten en maten kunt u bewonderen, wij vertellen u er ook graag in een persoonlijk gesprek meer over. Maar ook virtueel geven wij u graag een indruk van de bomen die er zijn:

  • Kers (waaronder Kordia)
  • Appel (zoals Goudreinet, Elstar, Jonagold en Red Prince)
  • Pruim (o.a. Reine Vicorie en Opal)
  • Peer (Conference, Gieser Wildeman en Doyenne du Comice)

U plukt er zelf de vruchten van

Oude fruitbomen zijn prima geschikt voor het Nederlandse klimaat, ze zullen na plaatsing in uw tuin direct "aarden" en u plukt hier dan direct de vruchten van. Het lekkerste fruit is toch datgene wat u heeft zien groeien en bloeien in uw eigen tuin!

fruitboom in bloesem Site 1 fruitboom in bloesem SiteFruitbomen PP B

Neem zelf een kijkje!

Wij zijn open op: 

  • Dinsdagochtend 8:00 – 12:00
  • Donderdagochtend 8:00 – 12:00
  • Zaterdagochtend 8:00 – 12:00
  • Overige dagen - Op afspraak, graag even bellen naar 0172-507716 of vul het contactformulier in
  • Op zondag zijn wij gesloten

Hoe werkt het? 

In het verplantseizoen (van eind november tot begin april) kunt u zelf één of meerdere fruitbomen kopen en direct afhalen. Ook het bezorgen of het planten in uw tuin is mogelijk tegen een meerprijs, informeer bij uw bezoek naar de mogelijkheden en prijzen. Buiten het verplantseizoen bent u uiteraard ook welkom voor een bezoek: wij kunnen de door gekozen fruitboom reserveren tot het verplantseizoen aangebroken is!