• Duurzame_tuin
  • Duurzame_tuin_Rob_Blom

Duurzame tuinen

Het realiseren van een duurzame tuin is vaak mogelijk met kleine aanpassingen. Over het algemeen is een afwisseling van verschillende planten en een zo minimaal mogelijk gebruik van tegels al een stap in de goede richting. Maar er zij nog een aantal voorbeelden die een tuin duurzamer kan maken. Wij geven een aantal voorbeelden:

Sedumdaken op een tuinhuis

Een groendak of sedumdak kan gemaakt worden op platte en schuin aflopende daken. Sedum is een levende plant die water opslaat in de bladeren en 's nachts kooldioxide opneemt via de huidmondjes. Door het gebruik van sedum op daken spoelt het regenwater niet direct weg in de punt, maar wordt deze gebruikt door de natuur. Niet alleen is een sedumdak dus duurzaam, maar de groene uitstraling geeft ook nog eens een mooi sfeer in de tuin. 

Infiltatiekrat

Door middel van het plaatsen van infiltratiekratten, vaak onder een verharding zoals een terras, wordt overtollig regenwater opgevangen en spoelt niet zomaar weg. Regenwater wordt opgevangen en door middel van ondergrondse buizen richting de infiltratiekrat geleid. In het infiltratiekrat wordt het opgevangen regenwater gedoseerd aan de ondergrond afgegeven. Hierdoor blijft de bodem, ook tijdens droge perioden, vochtig en is er voldoende water voor planten en bomen. Dit werkt op termijn kostenbesparend omdat er minder water gegeven hoeft te worden. Een win-win situatie waarbij Rob Blom Tuinen graag helpt.

Regenton

Een eenvoudige en relatief goedkope manier om water op te vangen en daardoor een duurzame tuin te maken is wel het plaatsen van een regenton. Waar wij een mogelijkheid zien in een tuin, zullen wij deze altijd aanraden om te plaatsen. 

Contact

Informatie en tips over het aanleggen of duurzaam maken van tuinen delen wij graag. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u snel verder kunnen helpen. Dit kan telefonisch op 0172 507 716 of mail naar