Geniet van de herfst in uw tuin

De herfst komt eraan en met alle prachtige kleuren is het weer volop genieten van de veranderende tuin die in rust gaat. In deze tijd van het jaar kan er ook al heel wat gedaan worden om de tuin winterklaar te maken en alvast voorbereidingen te treffen voor een mooie lente. We geven wat tuintips zodat u in de herfst het nodige onderhoud kunt doen.

Grote klussen en opknappen van de tuin

De herfst en de winter zijn eigenlijk ideaal om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. Veel planten en bomen zijn al in rust en u maakt zelf net minder gebruik van de tuin. De overlast is minder en u kunt rustig uw gang gaan, zodat u in de lente en de zomer volop kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw bestraten van het terras,  een schutting plaatsen of opknappen, maar ook het leggen van een nieuw gazon.

Vijveronderhoud

Heb je een vijver, dan is het belangrijk om de gevallen blaadjes uit het water te halen. Hiermee voorkom je dat de bodem van de vijver gaat rotten en daarmee de waterwaarden niet meer goed zijn. 

Onkruid wieden

Misschien niet het leukste klusje van tuinonderhoud, maar wel belangrijk om te doen als je wilt dat de tuin er netjes uit blijft zien. Omdat het onkruid minder hard groeit in de herfst is het wel een stuk dankbaarder en blijft het langer netjes. 

Bladeren opruimen

Zelfs al heb je zelf geen bomen in de tuin, er zullen altijd balderen in de tuin vallen. Vooral bladeren die op het gazon terecht zijn gekomen zou je moeten verwijderen, zodat er geen kale plekken ontstaan. Ook op het terras kan het door ophopingen van bladeren een gladde boel worden, dus wat ons betreft is het verstandig om dit bij te houden en met het herfstzonnetje in het gezicht even aan de slag te gaan.

Nieuwe bloembollen planten

Wat is er nou leuker dan in het voorjaar alle bloembollen uit te zien komen en de lente daarmee te begroeten. let daarbij goed op de hoogte die de bloemen gaan worden en zet ze gezellig op kleur bij elkaar. Goed om te weten is dat bollen altijd twee keer zo diep moeten worden geplant als de bol groot is. Bloembollen moeten voor de eerste nachtvorst geplant worden.

Verplanten van bomen

Ben je van plan om kleine bomen te verplanten, dan is de herfst het ideale moment om dit te doen. De bomen zijn in rust en hebben dan de tijd om weer te groeien. Wil je grotere bomen verplanten, dan raden wij je aan om contact met ons op te nemen, dit is vaal een zware en specialistische klus, waarbij wij zorgen dat de boom de beste kans van slagen heeft.

Tuintips

Wij hebben uiteraard nog veel meer tuintips en helpen je graag met het onderhoud van uw tuin.  Zoals onder andere snoeien en het bestraten van een terras. Heeft u advies nodig of zomaar een vraag, bel of mail ons gerust, wij staan voor u klaar.