Uw tuin in de herfst

Met rasse schreden komt de winter ons tegemoet. Tijd om de openhaard weer aan te zetten en wat meer binnen te zijn. Om toch te genieten van een opgeruimde tuin zijn er een aantal zaken waaraan gedacht moet worden:

Het is nu tijd om bomen en struiken te snoeien, zodat als de lente weer begint, de boom of struik in de juiste proporties kan groeien. Bij volwassen bomen is het belangrijk de dode takken te verwijderen zodat de boom weer mooi vol oogt. Onze boomverzorgers bekijken graag of er zogenaamde "probleemtakken" zijn die wellicht te zwaar of te dik worden.

Bij het winterklaar maken van de tuin hoort ook het onderhoud van het gazon. Voor de winter dient het gras gemaaid te worden en ook de bodem maken wij los/verticuteren. Indien nodig is het nu de juiste tijd om de bodem te bemesten en te bekalken.

Ook het planten van bloembollen is een typische klus om in de herfst aan te pakken. Onze hoveniers helpen graag bij het kiezen van kleuren, hoogtes en soorten. In de lente zal uw tuin een oase zijn van geuren en kleuren. Daar worden we toch allemaal blij van!

Twijfelt u over welke bomen, planten en heesters gesnoeid mogen worden of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Wij helpen u graag! 

 

Tips voor de mooiste zomerse tuin

Met het warme zomerweer in het verschiet dromen we allemaal weg van een mooie zomerse tuin, waarin we kunnen relaxen en kunnen genieten van de prachtige kleuren die de natuur ons te bieden heeft.

Misschien gaat u wel naar een mooie bestemming en doet u daar leuke tuin ideen op. Soms zijn kleine wijzigingen die je ergens heb gezien genoeg om jouw tuin een hele andere uitstraling te geven.

Tuinmeubels

Een gezellige picknicktafel in de tuin of een heerlijke loungeset kan een mooie aanvulling zijn op jouw tuinplezier. Heb je de hele dag gewerkt, dan is er toch niets mooiers dan gezellig te eten met vrienden en familie aan een kleurrijk gedekte tafel. Om vervolgens neer te ploffen met een glaasje wijn en een goed gesprek.

Houd het bij bloemen en planten in containers

Als je de hele zomer in en uit je huis bent, blijft er niet veel tijd over om een tuin te onderhouden. Het planten van eenjarigen in grote containers kan dan mogelijk je favoriete manier van tuinieren zijn. Je kunt bezoekers verwelkomen met containers in de buurt van je de voordeur en sommige op je terras. Deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden wanneer je op vakantie gaat. Misschien ben je mogelijk ook dol op het gebruik van potplanten voor een informeel aandachtspunt op een buitentafel?

Maaien van het gazon

Maai het gras niet te kort om verbranding te voorkomen. Zo'n 3-5 centimeter is een mooie lengte in de zomer. Wat ook belangrijk is, is om jouw gazon voldoende te sproeien, doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of in de avond, zodat het gras niet zal verbranden. Mocht er een regenbui op komst zijn, dan is dat het moment om het gazon te bemesten, eenmaal per maand is voldoende.

Overkapping of pergola

Een pergola kan een prima plek zijn om schaduw te creeren, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden in jouw tuin. Een overkapping zorgt ook in de nazomer voor een prachtige locatie om nog lang te kunnen genieten van de tuin.

De beste tip voor jouw tuin

De beste tip die wij bij Rob Blom geven voor jouw tuin is: Geniet van de groei en de bloei, kom tot rust en kijk naar de vormen, kleuren en het leven in de tuin. Jouw tuin zou het mooiste rustpunt in huis moeten zijn. Daar waar je even kunt gaan zitten, de kinderen kunt laten spelen, vrienden kunt ontvangen of lekker in werken.

oude-fruitbomen

Nieuws