Beregeningsysteem, de oplossing voor een gezonde tuin

Na een drukke werkdag wordt het soms vergeten, planten water geven... De oplossing om dit nooit meer te vergeten is de aanleg van een beregeningsysteem. Het is eenvoudiger dan het lijkt. Het start met het leggen van een druppelslang in de border, vervolgens sluit je een timer op de tuinslang een en voilá! De installatie verzorgen wij graag voor u, met de de daarbij behorende uitleg natuurlijk.

Bloemrijke potten en bakken

Als je de hele zomer in en uit je huis bent, blijft er niet veel tijd over om een tuin te onderhouden. Het planten van eenjarigen in grote potten of plantenbakken kan dan mogelijk je favoriete manier van tuinieren zijn. Je kunt bezoekers verwelkomen met mooie bakken in de buurt van je de voordeur en sommige op je terras. Deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden wanneer je op vakantie gaat. Misschien ben je mogelijk ook dol op het gebruik van potplanten voor een informeel aandachtspunt op een buitentafel?

Maaien van het gazon

Maai het gras, tijdens warme dagen, niet te kort om verbranding te voorkomen. Zo'n 3-5 centimeter is een mooie lengte in de zomer. Wat ook belangrijk is, is om jouw gazon voldoende te sproeien. Ons advies is om het gazon water te geven in de vroege ochtend of in de late avond, zodat het gras de tijd geeft om  het vocht op te nemen. Mocht er een regenbui op komst zijn, dan is dat het moment om het gazon te bemesten, eenmaal per maand is voldoende.

Overkapping of pergola

Een pergola kan een prima plek zijn om schaduw te creeren, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden in jouw tuin. Een overkapping zorgt ook in de nazomer voor een prachtige locatie om nog lang te kunnen genieten van de tuin.

De beste tip voor jouw tuin

De beste tip die wij bij Rob Blom geven voor jouw tuin is: Geniet van de groei en de bloei, kom tot rust en kijk naar de vormen, kleuren en het leven in de tuin. Jouw tuin zou het mooiste rustpunt in huis moeten zijn. Daar waar je even kunt gaan zitten, de kinderen kunt laten spelen, vrienden kunt ontvangen of lekker in werken.