Beregeningsysteem, de oplossing voor een gezonde tuin

Na een drukke werkdag wordt het soms vergeten, planten water geven. De oplossing is de aanleg van een beregeningsysteem. Het is eenvoudiger dan het lijkt. Het leggen van een druppelslang in de border, vervolgens een timer op de tuinslang en voilá! De installatie verzorgen wij graag voor u, met de de daarbij behorende uitleg natuurlijk.

Houd het bij bloemen en planten in containers

Als je de hele zomer in en uit je huis bent, blijft er niet veel tijd over om een tuin te onderhouden. Het planten van eenjarigen in grote containers kan dan mogelijk je favoriete manier van tuinieren zijn. Je kunt bezoekers verwelkomen met containers in de buurt van je de voordeur en sommige op je terras. Deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden wanneer je op vakantie gaat. Misschien ben je mogelijk ook dol op het gebruik van potplanten voor een informeel aandachtspunt op een buitentafel?

Maaien van het gazon

Maai het gras niet te kort om verbranding te voorkomen. Zo'n 3-5 centimeter is een mooie lengte in de zomer. Wat ook belangrijk is, is om jouw gazon voldoende te sproeien, doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of in de avond, zodat het gras niet zal verbranden. Mocht er een regenbui op komst zijn, dan is dat het moment om het gazon te bemesten, eenmaal per maand is voldoende.

Overkapping of pergola

Een pergola kan een prima plek zijn om schaduw te creeren, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden in jouw tuin. Een overkapping zorgt ook in de nazomer voor een prachtige locatie om nog lang te kunnen genieten van de tuin.

Contact

Twijfelt u over bijvoorbeeld de manier van snoeien of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak. Wij zijn dagelijks bereikbaar op 0172 507 716 

Wij helpen u graag aan een prachtige tuin! Uiteraard leggen wij ook graag uw tuin aan, renoveren wij tuinen en verzorgen wij het onderhoud van zowel particuliere tuinen als bedrijfstuinen en parken.