Beregeningsysteem, de oplossing voor een gezonde tuin

Na een drukke werkdag wordt het soms vergeten, planten water geven.. De oplossing is de aanleg van een beregeningsysteem. Het is eenvoudiger dan het lijkt. Het leggen van een druppelslang in de border, vervolgens een timer op de tuinslang en voilá! De installatie verzorgen wij graag voor u, met de de daarbij behorende uitleg natuurlijk.

Houd het bij bloemen en planten in containers

Als je de hele zomer in en uit je huis bent, blijft er niet veel tijd over om een tuin te onderhouden. Het planten van eenjarigen in grote containers kan dan mogelijk je favoriete manier van tuinieren zijn. Je kunt bezoekers verwelkomen met containers in de buurt van je de voordeur en sommige op je terras. Deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden wanneer je op vakantie gaat. Misschien ben je mogelijk ook dol op het gebruik van potplanten voor een informeel aandachtspunt op een buitentafel?

Maaien van het gazon

Maai het gras niet te kort om verbranding te voorkomen. Zo'n 3-5 centimeter is een mooie lengte in de zomer. Wat ook belangrijk is, is om jouw gazon voldoende te sproeien, doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of in de avond, zodat het gras niet zal verbranden. Mocht er een regenbui op komst zijn, dan is dat het moment om het gazon te bemesten, eenmaal per maand is voldoende.

Overkapping of pergola

Een pergola kan een prima plek zijn om schaduw te creeren, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden in jouw tuin. Een overkapping zorgt ook in de nazomer voor een prachtige locatie om nog lang te kunnen genieten van de tuin.

De beste tip voor jouw tuin

De beste tip die wij bij Rob Blom geven voor jouw tuin is: Geniet van de groei en de bloei, kom tot rust en kijk naar de vormen, kleuren en het leven in de tuin. Jouw tuin zou het mooiste rustpunt in huis moeten zijn. Daar waar je even kunt gaan zitten, de kinderen kunt laten spelen, vrienden kunt ontvangen of lekker in werken.