Tuintips voor de winter

Dit is hèt moment om planten en grassen te steunen en tegen de ergste vrieskou te beschermen. Pak ze lekker in met een stuk jute, stro, droog blad of een oud dekbed dat u toch niet meer nodig heeft. En als u toch bezig bent, vergeet dan niet de buitenkraan af te sluiten, de vijver leeg te halen en de tuinslang op te bergen. Want het zou toch zonde zijn als deze kapot vriezen?

header-1.jpg

Planten van voorjaarsbloeiers

Ook het planten van bollen van voorjaarsbloeiers, kan nu nog gedaan worden.

Snoeien

Snoeien is bij uitstek een klus die bij bomen in de winter gedaan kan worden. Dan is namelijk bij bladverliezende bomen en heesters de structuur van de takken goed te zien. Gerichte vorm snoei zorgt dat deze structuur behouden blijft en geeft een mooi beeld wanneer de boom of heester weer gaat uitlopen. Daarnaast wordt takbreuk of invriezen voorkomen. Het terugknippen van planten en heesters tot de grond is ook een mogelijkheid. Hiermee verjongt u de planten maar heeft als nadeel dat voorjaarsbloeiers het eerstvolgende bloeiseizoen geen bloemen laten zien.

Oude Fruitbomen

Het verplantseizoen is in volle gang! Vanaf november (wanneer het blad en het fruit van de boom is) tot aan maart (als de bomen weer gaan uitlopen) is het weer tijd om een fruitboom te planten. Wij raden u altijd aan om eerst een kijkje te komen nemen voor u een keuze maakt uit ons diverse assortiment! Wij zijn open op zaterdag(en) tussen 08:00 uur en 12:00 uur.

Contact

Twijfelt u over welke bomen, planten en heesters gesnoeid mogen worden of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

Klik op het onderstaande logo en lees hier alles over onze oude Fruitbomen!

parallax-oude-fruitbomen-2.jpg