Uw tuin in de zomer

Er is genoeg te doen en te zien in uw tuin in de zomer, alles groeit en bloeit weer. Het juiste onderhoud op dit moment betekent een zomer vol prachtige planten, bloemen en bomen.

Twijfelt u over bijvoorbeeld de manier van snoeien of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak. Wij zijn dagelijks bereikbaar op 0172 507 716 

Wij helpen u graag aan een prachtige tuin! Uiteraard leggen wij ook graag uw tuin aan, renoveren wij tuinen en verzorgen wij het onderhoud van zowel particuliere tuinen als bedrijfstuinen en parken.

Verandas en overkappingen site 2

 

Tips voor de mooiste zomerse tuin

Met het warme zomerweer in het verschiet dromen we allemaal weg van een mooie zomerse tuin, waarin we kunnen relaxen en kunnen genieten van de prachtige kleuren die de natuur ons te bieden heeft.

Misschien gaat u wel naar een mooie bestemming en doet u daar leuke tuin ideen op. Soms zijn kleine wijzigingen die je ergens heb gezien genoeg om jouw tuin een hele andere uitstraling te geven.

Tuinmeubels

Een gezellige picknicktafel in de tuin of een heerlijke loungeset kan een mooie aanvulling zijn op jouw tuinplezier. Heb je de hele dag gewerkt, dan is er toch niets mooiers dan gezellig te eten met vrienden en familie aan een kleurrijk gedekte tafel. Om vervolgens neer te ploffen met een glaasje wijn en een goed gesprek.

Houd het bij bloemen en planten in containers

Als je de hele zomer in en uit je huis bent, blijft er niet veel tijd over om een tuin te onderhouden. Het planten van eenjarigen in grote containers kan dan mogelijk je favoriete manier van tuinieren zijn. Je kunt bezoekers verwelkomen met containers in de buurt van je de voordeur en sommige op je terras. Deze zijn relatief eenvoudig te onderhouden wanneer je op vakantie gaat. Misschien ben je mogelijk ook dol op het gebruik van potplanten voor een informeel aandachtspunt op een buitentafel?

Maaien van het gazon

Maai het gras niet te kort om verbranding te voorkomen. Zo'n 3-5 centimeter is een mooie lengte in de zomer. Wat ook belangrijk is, is om jouw gazon voldoende te sproeien, doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of in de avond, zodat het gras niet zal verbranden. Mocht er een regenbui op komst zijn, dan is dat het moment om het gazon te bemesten, eenmaal per maand is voldoende.

Overkapping of pergola

Een pergola kan een prima plek zijn om schaduw te creeren, wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden in jouw tuin. Een overkapping zorgt ook in de nazomer voor een prachtige locatie om nog lang te kunnen genieten van de tuin.

De beste tip voor jouw tuin

De beste tip die wij bij Rob Blom geven voor jouw tuin is: Geniet van de groei en de bloei, kom tot rust en kijk naar de vormen, kleuren en het leven in de tuin. Jouw tuin zou het mooiste rustpunt in huis moeten zijn. Daar waar je even kunt gaan zitten, de kinderen kunt laten spelen, vrienden kunt ontvangen of lekker in werken.

oude-fruitbomen

Nieuws