Welkom

Zoekt u een allround hovenier als het gaat om het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van uw tuin of zakelijk terrein? Dan bent u bij Rob Blom Tuinen aan het juiste adres!

Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en een professioneel team van medewerkers kunnen wij u veel werk uit handen nemen. Van kleine onderhoudsklussen tot omvangrijke projecten. Met ons eigen machinepark kunnen wij alles in eigen beheer uitvoeren en staan we garant voor een efficiënte en vakkundige werkwijze. Laat u inspireren en vertel ons wat uw wensen zijn. Wij werken deze graag voor u uit!

Tuintips voor de lente

De winter hebben we definitief achter ons gelaten, het blijft langer licht en de temperaturen stijgen weer….. En dat betekent: lente! Maar weet u ook wat u kunt doen in uw tuin in dit seizoen? Wij geven u dé tips.

Nu de natuur weer wakker wordt uit haar winterslaap en alles begint langzaamaan uit te lopen, kunt u uw tuin best een handje helpen om lenteklaar te worden. Zo is dit hét ideale moment om uw terras, schutting, pergola en tuinmeubelen een opfrisser te geven. Doe dat lekker op een mooie en droge lentedag en pak (of leen) een hogedrukspuit waarmee u de groene aanslag en andere winterse narigheden eenvoudig wegspoelt. Ook is dit het moment om hout van een likje verf of beits te voorzien.

De voorjaarsmaanden zijn ook bij uitstek geschikt om uw vaste planten terug te snoeien. Omdat de sapstromen al op gang zijn, bevordert deze lentesnoei de groei van de planten waardoor u vollere planten krijgt. Hoe snoeit u? Dat is best een kunst, maar over het algemeen geldt dat u er met het met een haagschaar wegknippen van oude delen al bent. Pas echter op bij uw hortensia’s. De meeste hortensiasoorten bloeien namelijk op ‘oud hout’, takken die minimaal een jaar oud zijn. Een té rigoureuze snoei zou zonde zijn.

Twijfelt u over welke bomen, planten en heesters gesnoeid mogen worden of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Wij helpen u graag! 

tuin onderhoud

Ook uw tuin laten aanleggen?

Van ontwerp tot renovatie, van aanleg tot beplanting.

Wij helpen u graag om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

DSC 1210 
DSC 0275

Oude fruitbomen

Altijd al gedroomd van een oude fruitboom in uw tuin, maar geen zin om 20 jaar te moeten wachten op oogst? Wij bieden u de oplossing! In onze eigen boomgaard hebben wij verschillende oude fruitbomen staan. Klaar om door u ontdekt en meegenomen te worden! Het planten kunnen wij ook voor uw verzorgen.

Uniek in de Randstad: een boomgaard vol fruitbomen in Leimuiderbrug. Wat is er nu mooier dan een grillig gevormde fruitboom van tientallen jaren oud? Ontstaan uit die passie hebben we naast ons bedrijf een eigen boomgaard aangelegd. U bent hier van harte welkom om rond te lopen en alle bomen eens rustig te bekijken. Wij hebben diverse soorten fruitbomen staan: Kers (waaronder Kordia), appel (zoals Goudreinet, Elstar en Jonagold), pruim (o.a. Reine Victoria en Opal) en peer (o.a. Gieser Wildeman (stoof) en Doyenne du Comice (hand). Het lekkerste fruit voortaan vers uit eigen tuin! Klik hier om meer foto's te bekijken van onze fraaie bomen.

oude-fruitbomen

Nieuws